SEARCH SITE BY TYPING (ESC TO CLOSE)

Skip to Content

Nieuws

September 2024: Artikel “Is de dierenarts onbetaalbaar geworden?”

De afgelopen 2 jaar is er in de media heel veel aandacht geweest voor de tarieven van de dierenarts. Zeker de grotere ketens werden flink op de korrel genomen. Naar onze mening waren deze berichten veelal zeer populair geschreven, werden er zeer extreme voorbeelden aangehaald en was het vooral een eenzijdige berichtgeving.
Onlangs verscheen er een artikel op Doggo.nl waar naar onze mening wel een eerlijk verhaal over de tarieven wordt verteld. Er is goed onderzocht waarom de tarieven zijn gestegen. Ook is er in het artikel aandacht voor de werkdruk in het vak en ook voor de stress die alle negatieve publiciteit voor de veterinaire professionals heeft opgeleverd.

Wij zijn ons er zeer van bewust dat goede veterinaire zorg erg kostbaar is voor een huisdiereigenaar, maar willen benadrukken dat “kostbaar” niet meteen betekend dat het “duur” is. De kostprijs van de geleverde zorg is namelijk ook zeer hoog, onderaan de streep zal er wel een positief resultaat over moeten blijven.

Daarom nodigen wij u uit om het artikel te lezen en hopen daarmee op meer begrip voor het prijsbeleid.

LINK DOGGO.NL


 

8 Augustus ’24: Even voorstellen: dierenarts Friederike van Oeveren

Graag stellen wij aan u onze nieuwe collega voor. Friederike komt vanaf half augustus bij ons werken. Ze zal zich richten op de gezelschapsdieren.

Hiervoor heeft ze 2 jaar bij een kliniek in Zeeland gewerkt.

Ze geeft aan heel veel zin te hebben in deze nieuwe uitdaging en hopelijk voelt ze zich snel thuis in ons team.


 

 

 

26 Juli 2024: Uitbraak kattenziekte
Op dit moment worden diverse uitbraken van kattenziekte (feline panleukopenievirus) in Nederland gemeld. De ziekte komt met name voor bij zwerf- en asielkatten.
Gevaccineerde huiskatten worden niet ziek van dit virus. Echter is de vaccinatiegraad onder de huiskatten in Nederland te laag.
Besmette katten scheiden grote hoeveelheden van het virus uit via de ontlasting. Doordat het virus zo’n 12 maanden in de omgeving overleeft is indirect contact een veelvoorkomende infectie route. Hierdoor lopen katten die niet buiten komen ook risico, doordat wij als eigenaar de ziekte door middel van bijvoorbeeld schoeisel meenemen.
Katten van alle leeftijden kunnen besmet raken, maar kittens zijn het gevoeligst. Het virus kan zelfs ongeboren kittens besmetten via hun moeder. Niet willen eten, sloomheid, braken en diarree zijn de eerste symptomen van de ziekte. Helaas bestaat er geen geneesmiddel en is de ziekte in 90% van de niet gevaccineerde katten dodelijk. De enige behandeling is om de symptomen te behandelen en de kat te isoleren van andere dieren.
De beste manier om de ziekte te voorkomen is om katten goed te laten vaccineren.
Twijfelt u of uw kat goed gevaccineerd is of wilt weten of een aanvullende vaccinatie nodig is? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder
to-topto-top