SEARCH SITE BY TYPING (ESC TO CLOSE)

Skip to Content

Paard

Ambulante paardenpraktijk Steenbergen – Paardentandarts

U kunt bij ons terecht voor eerstelijns zorg van uw paard, pony of ezel. Wij rijden dagelijks visites in de regio West-Brabant en Tholen. U kunt ons bellen op 0167-565945 om een visite aan te vragen.
U kunt bij ons terecht voor o.a. vaccinaties, het chippen van uw dier of voor advies over ontworming. Daarnaast staan we voor u klaar voor kleine chirurgische ingrepen (zoals o.a. castraties) en gebitsbehandelingen of wanneer uw paard of ezel bijvoorbeeld kreupel is.
’s Avonds en in het weekend kunt u bij ons terecht voor spoed. Voor spoedgevallen zijn wij 24/7 te bereiken.

 

Gebitsbehandeling
Het is belangrijk om het gebit van uw paard regelmatig te laten controleren. Bij afwijkingen aan het gebit kunnen er problemen ontstaan met de voeropname (denk aan het maken van proppen, ontstekingen in de mond en vermageren), daarnaast geven afwijkingen aan het gebit een verhoogd risico op koliek en kan dit problemen geven tijdens het rijden. Het advies is om in ieder geval jaarlijks het gebit te laten beoordelen. Op basis van de bevindingen wordt er een behandelplan opgesteld. Het merendeel van de problemen kunnen op locatie worden behandeld. Voor de behandeling van het gebit kan sedatie nodig zijn. Het paard ervaart dan minder stress en houdt het hoofd stiller. Met elektrische apparatuur kunnen de nodige correcties worden uitgevoerd in het gebit.

Elektrisch vijlen van de kiezen

to-topto-top