SEARCH SITE BY TYPING (ESC TO CLOSE)

Skip to Content

Paard

Ambulante paardenpraktijk Steenbergen – Paardentandarts

Dierenarts Sabrina onderzoekt pony

U kunt bij ons terecht voor eerstelijns zorg van uw paard, pony of ezel. Wij rijden dagelijks visites in de regio West-Brabant en Tholen. U kunt ons bellen op 0167-565945 om een visite aan te vragen.
U kunt bij ons terecht voor alle preventieve zorg zoals vaccinaties, het chippen van uw dier of voor advies over ontworming. Ook bij spoed, zoals wonden, kreupelheid of koliek, staan we voor u klaar. Daarnaast verzorgen wij kleine chirurgische ingrepen (zoals o.a. castraties) en doen veel gebitsbehandelingen.
’s Avonds en in het weekend verzorgen wij een spoeddienst en zijn dus 24/7 bereikbaar.

 

Dierenarts Merel vijlt elektrisch de kiezen

Gebitsbehandeling – Paardentandarts
Het is belangrijk om het gebit van uw paard regelmatig te laten controleren. Bij afwijkingen aan het gebit kunnen er problemen ontstaan met de voeropname (denk aan het maken van proppen, ontstekingen in de mond en vermageren). Daarnaast geven afwijkingen aan het gebit een verhoogd risico op koliek. Haken en punten kunnen ook problemen geven tijdens het rijden/in de acceptatie van het bit.
Het advies is om in ieder geval jaarlijks het gebit te laten beoordelen. Op basis van de bevindingen wordt er een behandelplan opgesteld. Het merendeel van de problemen kunnen bij u op locatie worden behandeld. Voor de behandeling van het gebit kan sedatie nodig zijn. Het paard ervaart dan minder stress en houdt het hoofd stiller. Wij als dierenartsen mogen, in tegenstelling tot gebitsverzorgers, deze verdovingen geven. Met elektrische apparatuur kunnen de nodige correcties worden uitgevoerd in het gebit.

 

Phovia lichttherapie
Mok is een verzamelnaam voor verschillende huidirritaties en ontstekingen op de witte huidgedeeltes van het onderbeen bij paarden. Mok kan erg hardnekkig zijn en maandenlang aanhouden. Vaak worden er vele smeersels toegepast zonder het gewenste resultaat. Met succes is er bij een patiënt van onze kliniek een nieuwe lichttherapie toegepast. Door middel van deze therapie wordt het zelf herstellend vermogen van de huid geactiveerd. Onderstaand het resultaat na slechts 4 behandelingen op locatie.

 

Flexineb inhalatie therapie 
Luchtwegaandoeningen bij paarden zijn helaas veelvoorkomend. Symptomen zijn o.a. hoesten, neusuitvloeiing, benauwdheid, adembijgeluiden en verminderde prestaties. In de zomerperiode zijn er meer prikkels voor de luchtwegen zoals pollen van grassen en bomen, maar ook meer stof in droge periodes.

Wij zijn in het bezit van een Flexineb. Deze inhalator maakt het mogelijk dat medicatie en/of ondersteunende vloeistoffen in de diepere luchtwegen opgenomen worden. Zeker paarden met chronische luchtwegproblemen hebben veel baat bij het regelmatig vernevelen met de Flexineb. Doordat de medicatie direct in de luchtwegen terecht komt, zijn er geen bijwerkingen op andere organen. Ook kun je als eigenaar sneller ingrijpen bij wisselende weersomstandigheden. In overleg is het mogelijk om de Flexineb een korte periode te huren voor de behandeling van uw paard.

 

 

 

to-topto-top