SEARCH SITE BY TYPING (ESC TO CLOSE)

Skip to Content

Faciliteiten

De onderstaande faciliteiten bieden wij voor uw huisdier

Gezondheidsbegeleidingstrajecten:

Ons ervaren team kan u en uw huisdier bijstaan in het optimaliseren van de gezondheid van uw dier. Dit kan preventief of curatief (bij een chronische aandoening) zijn. Onze kliniek biedt o.a. de volgende trajecten aan:

  • Puppybegeleiding; 8 consulten tijdens het eerste levensjaar van uw pup.
  • Nierpoli; begeleiding door een van onze nierconsulentes bij de behandeling van een kat met nierfalen.
  • Gewichtsbegeleiding; samen streven naar een gezond lichaamsgewicht.
  • Artrose- en bewegingspoli; op weg naar een pijnvrije beweging op de oude dag. Of revalidatie na een operatie of ongeluk. Evt in samenwerking met dierenfysiotherapeute Nienke Nederlof.
  • Seniorencheck; optimalisatie van vitale functies en bloeddruk bij oudere dieren (hond > 6 jaar, kat > 8 jaar).
  • Diabetesconsulten; 1-op-1 begeleiding bij suikerziekte

 

Digitale Röntgen

Met onze moderne RX kunnen wij hoogwaardige foto’s maken en direct in volle resolutie delen met evt. verwijscentra. Ook voor officiële HD- en ED-foto’s kunt u bij ons terecht.

Echografie

Wij beschikken over een moderne echo voor het maken van buikecho’s, drachtecho’s en (beperkte) hartecho’s. Het is ook mogelijk de foto’s/filmpjes naar u door te mailen of voor u op te slaan op een USB-stick (graag meebrengen).

 

Operatiekamer

Onze kliniek heeft twee goed uitgeruste operatiekamers, voorzien van zuurstof, ECG, ademanalyse en gasnarcose.

 

 

Hospitalisatie/opname

In ons nieuwe pand is de opname van de katten en honden gescheiden van elkaar. Daarnaast beschikken wij over een quarantainehok voor de hond en een aparte kattenhospitalisatie voor langdurige verzorging.

Tandarts

In een aparte operatieruimte, eveneens voorzien van zuurstof, bewaking en gasnarcose, behandelen wij gebitten. Dit varieert van eenvoudig tandsteen verwijderen tot kaakchirurgie. Hiervoor hebben wij een moderne tandartsenunit, een ultrasoon gebitsreiniger en meerdere andere tandartsinstrumenten in huis. Daarnaast hebben wij de mogelijkheid om dentale Röntgenfoto’s te maken.

 

Bloedanalyse (direct resultaat)

Onze kliniek beschikt over een uitgebreid laboratorium. Wij kunnen alle gangbare bloedonderzoeken direct zelf uitvoeren. Zo kunnen wij uw huisdier direct en snel de beste zorg bieden. Ook voor het bepalen van progesteron, voor het optimale dektijdstip van de loopse teef, kunt u bij ons terecht.

Urine-onderzoek

Met onze SediVue kunnen wij urine volautomatisch onderzoeken. Dit onderzoek is essentieel in de diagnose van blaas- en nierproblemen, zoals ontstekingen, blaasgruis en verminderde nierwerking.

 

Ontlastingonderzoek

Een minder leuke klus, maar wel erg nuttig. Wij zijn uitgerust om in de ontlasting wormeieren te vinden en om infecties met onder andere de Giardiaparasiet, Parvo- en Coronavirus vast te stellen. Ook bij het paard is een regelmatige controle van de mest nodig om een gericht ontwormadvies te kunnen geven.

Faciliteiten Poortvliet: KLIK hier voor een impressie

to-topto-top