SEARCH SITE BY TYPING (ESC TO CLOSE)

Skip to Content

Faciliteiten

De onderstaande faciliteiten bieden wij voor uw huisdier

.
Bij Dierenkliniek Steenbergen vinden we het belangrijk dat uw huisdier de beste zorg krijgt in een goed uitgeruste omgeving. Wij nemen u mee in alle faciliteiten die onze kliniek in Steenbergen te bieden heeft.

Operatie
Onze kliniek beschikt over drie volledig uitgeruste operatieruimtes, voorzien van zuurstof, gasnarcose, ECG-monitoring, ademanalyse en bloeddrukmeting. Eén van deze kamers is speciaal ingericht voor tandheelkundige ingrepen.
Wij voeren een breed scala aan operaties uit, van reguliere ingrepen zoals sterilisaties en castraties tot complexe ingrepen, waaronder orthopedische operaties, spoedoperaties en operaties bij hoogrisico-patiënten.

Röntgen
Wij gebruiken digitale röntgentechnologie voor hoge kwaliteit röntgenfoto’s van organen, botten en gewrichten. Ook voor officiële HD- en ED-opnames kunt u bij ons terecht.

Echografie
Een aparte kamer voor echografisch onderzoek voor het in beeld brengen van alle buikorganen, dracht en (beperkte) hartecho’s. De meeste huisdieren ondergaan dit onderzoek rustig, doordat ze comfortabel op een zacht kussen liggen.

Opname in de kliniek
De honden- en kattenopname zijn gescheiden om stress tijdens het verblijf te verminderen. Alle opnamehokken zijn voorzien van individuele hokverwarming die kan worden afgestemd op de specifieke behoeften van de patiënt. Wij beschikken over een rustige kattenhospitalisatie voor langdurige opname van zieke katten (met zuurstofkooi) en een apart quarantainehok voor de hond. We doen er alles aan om de opname voor uw huisdier zo comfortabel mogelijk te maken.

Tandheelkunde
Wij beschikken over een aparte operatiekamer voor tandheelkundige ingrepen, variërend van tandsteenverwijdering tot kaakchirurgie. Voor een optimaal onderzoek van het gebit maken wij gebruik van dentale röntgen.

Laboratorium
Onze kliniek beschikt over een uitgebreid laboratorium, waar we alle gangbare bloed-, urine- en ontlastingsonderzoeken direct zelf uitvoeren. Zo kunnen wij uw huisdier direct de beste zorg bieden terwijl u wacht. Ook voor het bepalen van de progesteron, voor het optimale dektijdstip van een teef, kunt u bij ons terecht. Daarnaast bieden wij ook titerbepalingen aan voor honden. Bij paarden onderzoeken we de mest op wormeieren om een gericht ontwormadvies te geven. Daarnaast onderzoeken we huidafkrabels en oorswabs om de oorzaak van huid- en oorproblemen te achterhalen.

Lichttherapie 
Bij open wonden (o.a. na bijtincidenten), anaalklierfistels, hotspots, mok bij paarden, ect. maken wij graag gebruik van de Phovia lichttherapie. Door middel van fluorescentie wordt het aanmaken van bloedvaten en huidweefsel bevorderd en worden bacteriën geremd in hun groei.
Wij zijn zeer enthousiast over de resultaten van deze therapie en zien wonden veel sneller en mooier sluiten dan zonder deze therapie.

Otoscoop/endoscoop
Door middel van de scope kan de externe gehoorgang en het trommelvlies, de neus, de keel en de mondholte in beeld gebracht worden. Een vreemd voorwerp (zoals een grasaar) kan direct verwijderd worden.

.
.
.

Gezondheidsbegeleidingstrajecten
Ons ervaren team bied ook begeleiding om de gezondheid van uw huisdier te optimaliseren. Dit kan preventief (bij een jonge pup) of curatief bij een chronische patiënt.

  • Puppybegeleiding: in het eerste levensjaar van uw pup heeft u maandelijks een afspraak. Uw pup went aan een bezoek aan de dierenarts (wegen, op tafel, nakijken) en de ontwikkeling van uw pup wordt goed in de gaten gehouden.
  • Gewichtsbegeleiding: samen streven naar een gezond lichaamsgewicht.
  • Nierpoli: begeleiding door een van onze nierconsulentes bij de behandeling van een kat met nierfalen.
  • Diabetesconsult: 1-op-1 begeleiding bij suikerziekte bij uw huisdier.
  • Artrose- en bewegingspoli: op weg naar een pijnvrije beweging op de oude dag. Of revalidatie na een operatie of ongeluk, evt. in samenwerking met Dierenfysiotherapeute Nienke Nederlof.
  • Seniorencheck: optimalisatie van vitale functies en bloeddruk bij oudere dieren (hond > 6 jaar, kat > 8 jaar).
AFSPRAAK MAKEN
to-topto-top